Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του)

Πήγαινε κάτω

Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του) Empty Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Μαρ 28, 2013 5:56 pm

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ (‏ (28/03/2013

Από την Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος - Νοέμβριος 2013) και

να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής

μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://b-epipedo2.cti.gr/mis,

με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (4η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:

21 έως 31 Μαρτίου 2013 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης)

1 έως 4 Απριλίου 2013 (Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση της πιστοποίησης Α’ επιπέδου εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αποστολή με fax στο 210 3222135), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα επιμόρφωσης. Σχέδιο της βεβαίωσης διατίθεται ΕΔΩ.

Επισημαίνουμε ότι η παρούσα επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.

Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την περίοδο που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. Σχετικά με την παραπάνω προϋπόθεση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη ΕΔΩ http://dipe.thesp.sch.gr), κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης.

Επισημαίνεται ότι, τα προγράμματα της παρούσας επιμορφωτικής περιόδου θα διακοπούν, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, τέλος Ιουνίου 2013, για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα συνεχιστούν με τη νέα σχολική χρονιά, από 9 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και θα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Συνεπώς, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014), ενδέχεται

- να μην βρίσκονται στον τόπο της σημερινής τους απασχόλησης (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση, μετάθεση σε άλλο τόπο κ.α.),

- να μην ασκούν διδακτικό έργο (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση σε υπηρεσίες, γραφεία κλπ, ενδεχόμενη μη απασχόληση σε περίπτωση εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων κ.α.),

- να μη διδάσκουν «συναφές» μάθημα, στην περίπτωση των «συναφών» ειδικοτήτων,

να μην υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην παρούσα περίοδο, διότι δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την επιμόρφωσή τους.

Άλλωστε, το Φθινόπωρο 2013 προβλέπεται να ξεκινήσει νέα περίοδος επιμόρφωσης, στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, εφόσον τότε πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για τον παραπάνω λόγο, στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ http://dipe.thesp.sch.gr

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε

http://dipe.thesp.sch.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του) Empty Απ: Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Μαρ 28, 2013 6:12 pm

Από πού να ξεκινήσεις την κριτική για το θέμα αυτό, με το Βήτα επίπεδο πληροφορικής, και πού να τελειώσεις.

Κάποια στιγμή στο μέλλον η ιστορία της εκπαίδευσης θα καταγράψει την περίπτωση ως μέγα σκάνδαλο και από πολλές απόψεις.

Η ασφαλιστική δικλείδα που ξεκλειδώνει το σκάνδαλο που παίζεται με το Βήτα επίπεδο είναι το θέμα των μορίων που παίρνεις όταν το παρακολουθήσεις. Μορίων που το κάθε επίδοξο στέλεχος εκπαίδευσης κάνει αμάν και πώς να αποκτήσει. Άσχετο που στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τάξη. Λάθος. Κυρίως το παρακολουθούν όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη σχολική τάξη!

Κι προκαλώ όποιον αρμόδιο διαβάζει αυτές τις γραμμές, να ζητήσει έλεγχο από τις κεντρικές υπηρεσίες πού βρίσκονται όσοι επιμορφώθηκαν στο Β' επίπεδο, βρίσκονται σε τάξεις και διδάσκουν; Και σε τι ποσοστό;

Και παρακαλώ να μη συμπεριλάβουν τους διευθυντές των σχολείων σε εκείνους που διδάσκουν, εκτός αν πραγματικά διδάσκουν. Γιατί η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πατάνε σε σχολική τάξη ούτε για μία διδακτική ώρα και ας λέει άλλα ο νόμος.

Μάλιστα θα υπογραμμίσω εδώ τη σοφή πρόνοια της ελληνικής πολιτείας για ανάλογα ζητήματα σε προηγούμενες δεκαετίες:

Όποιος πήγαινε στη Μετεκπαίδευση έπρεπε στη συνέχεια να εργαστεί στη δημόσια εκπαίδευση για 5 το λιγότερο χρόνια! Δεν μπορούσε δηλαδή να ζητήσει παραίτηση και να πάνε στράφι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την επαγγελματική του αναβάθμιση.

Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και για το Β' επίπεδο πληροφορικής; Αφού υποτίθεται έχει στόχο να αναβαθμίσει τα απαρχαιωμένα συστήματα διδασκαλίας, όποιος το παρακολουθεί να είναι υποχρεωμένος να μείνει σε σχολική τάξη για εύλογο διάστημα. Και κυρίως τούτο: Να καταθέτει σε αρμόδια επιτροπή φάκελο με εργασίες που εκπονεί στην τάξη του.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του) Empty Απ: Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Μαρ 28, 2013 6:21 pm

Το άλλο μεγάλο σκάνδαλο αφορά εκείνους που διδάσκουν. Τους επιμορφωτές.

Και ρωτώ: Είναι ή δεν είναι οι περισσότεροι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί που τα πρωινά εργάζονται κάπου αλλού και το απόγευμα τρέχουν να συμπληρώσουν το μισθό με την αμοιβή του επιμορφωτή;

Πώς γίνεται στους καιρούς που ζούμε κάποιοι με πλάγιες διαδικασίες να παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς και άλλοι να βρίσκονται πεταμένοι στον καιάδα της ανεργίας;

Και πώς γίνεται να μη λαμβάνεται υπόψη ότι η δεύτερη εργασία θα ζημιώσει αναπόφευκτα και την πρώτη και τη δεύτερη;

Πως θέλοντας και μη οι άνθρωποι αυτοί θα τα φορτώσουν στον κόκκορα;

Αυτούς δεν τους πιάνει ο νόμος που λέει - και σοφά το λέει - για 6 ώρες εργασίας την ημέρα ως προς τους εκπαιδευτικούς;

Να σημειώσω μάλιστα ότι οι επιμορφωτές δεν κάνουν μόνο δύο τρίωρα την εβδομάδα, οι περισσότεροι παίρνουν και δεύτερο τμήμα ή και τρίτο! με αποτέλεσμα να δουλεύουν σερί όλα τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα ακόμη. Κι απορώ. Την ίδια περίοδο πώς προετοιμάζονται για την εργασία τους στο σχολείο; Τι ρωτάω κι εγώ...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του) Empty Απ: Β επίπεδο Πληροφορική: Νέος κύκλος σεμιναρίων (και από το κακό στο χειρότερο η οργάνωσή του)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Μαρ 28, 2013 6:31 pm

Τα ίδια ερωτηματικά θα θέσω και για τους επιμορφούμενους.

Κι εδώ θα μιλήσω έχοντας τη σχετική εμπειρία. Τι σημαίνει το πρωί να πηγαίνεις στο σχολείο και το απόγευμα στο σεμινάριο και παράλληλα να έχεις να εκπονήσεις και σχετικές εργασίες.

Κι αν οι επιμορφωτές πληρώνονται για την εργασιακή τους επιβάρυνση, οι επιμορφούμενοι στο Β' επίπεδο δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή. Τουλάχιστον στο πρώτο επίπεδο υπήρχε κάποιο επίδομα για να αγοράσεις ατομικό εξοπλισμό...

Για το Β' δεν παίρνεις ούτε τα οδοιπορικά σου. Λες και όσα μαθαίνεις εκεί αφορούν την προσωπική σου ζωή και όχι την υπηρεσία!

Δε σε ρωτάει επίσης κανένας τι λεφτά θα βάλεις από την τσέπη σου για να εκπονήσεις τις εργασίες. Γιατί εννοείται πως θα χρειαστείς πρόσβαση στο διαδίκτυο και όλο το σχετικό εξοπλισμό και φυσικά το ανάλογο σοφτγουέαρ...

Αλήθεια, τι γίνεται με το τελευταίο αυτό ζήτημα; Μια και μίλησα για σκάνδαλα. Αληθεύει ή όχι πως για να γίνουν τα σεμινάρια διακινούνται εκεί παρανόμως σπασμένα προγράμματα; Παίρνουν ή δεν παίρνουν οι επιμορφούμενοι σε σιντάκια και στικάκια τα προγράμματα που διδάσκονται και πρέπει να εφαρμόσουν στην τάξη τους; Και που βεβαίως δεν επιτρέπει ο μισθός τους να αποκτήσουν νομίμως;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης