ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ!

Πήγαινε κάτω

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ!  Empty ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Απρ 24, 2013 7:01 pm

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:

«Επίορκοι μόνο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση»


Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

«Οι σοφοί λαοί ποτέ δεν μετατρέπουν τις περιστασιακές ανάγκες σε κανόνα δικαίου. Φοβούμαι ότι εμείς δεν το αποφεύγουμε», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφερόμενος στον εμβληματικό τρόπο με τον οποίο προβάλλεται εσχάτως ο όρος «επίορκος», προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψυχολογικό κλίμα που δεν βοηθάει τη νομιμότητα. «Μπορεί να βοηθάει άλλες σκοπιμότητες», επισήμανε «δείχνοντας» κατ' αυτό τον τρόπο τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και την προαπαιτούμενη συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης.

Στην τοποθέτησή του στην ημερίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «Αποτελεσματικότητα, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη και Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόσο ο ίδιος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισαν ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είναι εσφαλμένος, γιατί καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας.

«Δεν θα έπρεπε αυτός ο χαρακτηρισμός να μπει ως στοιχείο της δανειακής σύμβασης. Θα μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος επιθετικός προσδιορισμός. Το κριτήριο αθωότητας είναι κατάκτηση του ελληνικού πολιτισμού, και από εδώ το χαρίσαμε σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να χαρακτηρίζεται εκ προοιμίου κάποιος επίορκος χωρίς να έχουμε αμετάκλητη, όχι τελεσίδικη, δικαστική απόφαση», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Οσον αφορά το θέμα της αργίας των υπαλλήλων, ο αναπληρωτής υπουργός, καταθέτοντας την προσωπική του άποψη, τόνισε ότι είναι αντίθετος στο να τίθεται κάποιος σε αργία μόνο με τη δίωξη και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, η οποία ανάλογα με το αδίκημα μπορεί να είναι οριστική ή τελεσίδικη. Το ζήτημα αυτό εξετάζεται σε αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ηταν ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έδωσε τον τόνο των παρενεργειών που συνεπάγεται το κλίμα κατασκευής επιόρκων, συμπεριλαμβάνοντας στην τοποθέτησή του την επισήμανση ότι πρέπει να αποφευχθεί, με τη συνδρομή Πολιτείας, Δικαιοσύνης, Κοινοβουλίου και Αυτοδιοίκησης, η λογική του εκκρεμούς.

«Οσο επικίνδυνη για την κοινωνία είναι η λογική της πλήρους ατιμωρησίας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η λογική της πλήρους τιμωρητικότητας. Και το λέω αυτό διότι από μια μελέτη που έχουμε κάνει έχουμε διαπιστώσει τον τελευταίο καιρό ότι οι υπεύθυνοι φοβούνται πια να υπογράψουν, και το κόστος των μη αποφάσεων στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από το κόστος των κακών αποφάσεων.

»Πρέπει βεβαίως να ονομαστούν και στοιχειοθετημένα να κατηγορηθούν αυτοί που είναι υπόλογοι και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, και επίορκοι, και να τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό και παραδειγματικό τρόπο. Πρέπει από την άλλη, όμως, και να προστατευθούν οι υπόλοιποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=359810

Δεν ξέρω αν είναι βόμβα η δήλωση του κ. Αθανασίου ή και οι δηλώσεις των δύο άλλων υπουργών. Μα όταν μέλη της κυβέρνησης λέγουν αυτά τα πράγματα, είναι να απορείς τι κάνουν οι ομοσπονδίες μας. Και η ΑΔΕΔΥ ως κορυφαία αλλά και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Αν είναι δυνατόν να μην έχουν ακόμη κηρύξει απεργία για να παρθεί πίσω το άδικο αυτό μέτρο που καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας!!!!!!!!!

Με ποιανού το μέρος είναι τελικά οι συνδικαλιστές μας; Των εργαζομένων ή της τρόικας;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ!  Empty Απ: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Απρ 24, 2013 7:23 pm

Και το ανέκδοτο της ημέρας εκ μέρους της ΔΟΕ. Με την ανακοίνωση που κατάφερε μόλις σήμερα να εκδώσει για το συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη:


Αθήνα 24/4/2013

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κοιν. Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την παραπομπή του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη στο πειθαρχικό.


O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης. Το «έγκλημα» του συναδέλφου είναι η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. εις βάρος των εργαζομένων. Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί στις 24/10/2013 μετά την αρχική πρωτόδικη καταδίκη του, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Η καταδίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις μετά την παραπομπή του συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Την ίδια στιγμή ο νόμος 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον συνάδελφο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους εργαζομένους και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής. Με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, το σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί ειδικότερα, δε θα χάσουν τη φωνή τους, συλλογικά θα παλέψουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Δ.Ο.Ε. θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους που άδικα διώκονται και δεν θα επιτρέψει να απολυθεί κανείς για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του δράση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη.

Άμεση κατάργηση των νόμων 4057/2012 και του 4093/2012

Από τη Δ.Ο.Ε.

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9945


Θα, θα, θα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τίνι τρόπω; Φυσικά αποφεύγουν να το πουν. Κρύβονται πίσω από τα θα (έρχεται βλέπεις και εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κλάδου σε δυο μήνες) και μένουν σε απόλυτη αδράνεια αφήνοντας στο έλεος τους συναδέλφους που έχουν ήδη τεθεί σε αργία!

Θυμίζω ότι σε άλλες εποχές, όταν υπήρχε συνδικαλιστικό κίνημα και όχι αυτό το γραφειοκρατικό φιλοκυβερνητικό απολίθωμα που σήμερα παριστάνει τη ΔΟΕ, και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένας μόνο συνάδελφος, ο αείμνηστος Γιάννης Βαγενάς, η τότε ηρωική μας Ομοσπονδία προχώρησε σε 48ωρη πανελλαδική απεργία και έτοιμη ήταν να προχωρήσει και σε διαρκείας. Δε χρειάστηκε. Το υπουργείο αναδιπλώθηκε και ο Βαγενάς δικαιώθηκε!

Σήμερα όμως αντί για συνδικαλιστές εκεί πάνω έχουμε εγκάθετους που μεθοδευμένα βάζουν πλάτη για να περνούν τα μέτρα σε βάρος μας. Το έχουν ρίξει σε ημερίδες και φιέστες ανά την Ελλάδα και περιφέρονται σε πολυτελή συνεδριακά κέντρα και το μόνο αποτελεσματικό όπλο του εργαζόμενου, την απεργία και μάλιστα διαρκείας, την έχουν διαγράψει και από τα λεξικά. Δεν υπάρχει γι' αυτούς η απεργία διαρκείας!

Βρίσκουν προσχήματα πως δε θα ακολουθήσει ο κλάδος!!!!!!!!!!! Έχουν φαίνεται και το ταλέντο του μάντη και προβλέπουν πριν από μας για μας τι θα κάνουμε! Και τους βλέπεις να ξυπνάνε μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές και να κάνουν μεγαλόστομες δηλώσεις για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης